Restaurare și Conservare

Restaurăm, la cerere, obiecte din lemn: mobilier pictat, obiecte de cult, icoane.

Intervenția de conservare- restaurare se realizează asupra obiectului aflat într-o stare de  degradare amplă, finalitatea fiind obținerea unei imagini unitare fără a prejudicia originalitatea și prin respectarea metodologiei de lucru impuse de legislație, punând astfel în evidență caracteristicile inițiale.

Restaurarea și conservarea obiectelor din lemn presupun activități cu un grad ridicat de complexitate, dat fiind faptul că fiecare obiect este unic, are propria poveste și istorie.

Toate aceste artefacte fac parte dintr-o moștenire culturală transmisă din generație în generație.

Pe de o parte, păstrarea bunurilor culturale are o latură afectivă dar și spirituală, finalitatea operațiunii de restaurare- conservare fiind de a păstra pentru generațiile viitoare valoarea obiectului.

Deținem atestat acreditat de Ministerul Culturii privind restaurarea- conservarea obiectelor de cult pe panou policrom, cât și personal avizat în conformitate cu normativele aflate în vigoare.

Prețul operațiunilor este stabilit în funcție de caracteristicile fiecărui obiect în parte.


Recondiționare obiecte de lemn/ mobilier


Recondiționăm obiecte din lemn: obiecte de uz personal, mobilier, panouri din lemn decorative.

Metodologia de lucru se poate adapta pe cerințele comanditarului, astfel că putem efectua lucrări privind refacerea la nivelul suportului, schimbarea utilității cât și aspectul estetic- abordarea unei alte cromatici, alt model ( floral, vegetal, geometric, abstract).


Pictură pe suport de lemn, pânză, sticlă

Realizăm obiecte decorative pictate pe suport lemn, pânză, sticlă cu diferite modele: vegetale, florale, geometrice, abstracte.

Decorurile sunt pictate în culori specifice rezistente la procesul de spălare/ curățare, ce ulterior sunt acoperite de un strat de protecție, acestea se pot efectua pentru: mobilier, obiecte decorative diverse ( cutii de bijuterii sau depozitare cu dimensiuni diverse, la cerere se pot realiza pe dimensiuni mai mari sau mai mici în funcție de necesități, rame, elemente de birotică, felicitări pentru diverse ocazii sau invitații etc. )

Obiectele se pot personaliza la cerere cu diferite date ca: nume, an, texte reprezentative.

Pictură murală

Realizăm modele decorative ( florale, vegetale, geometrice, abstracte), la nivelul pereților pentru încăperi interior și exterior.

Face painting

În cadrul evenimentelor publice sau private realizăm pictură pe față pentru copii, în orașul Pitești sau în împrejurimi.

Tabere de creație/team building pentru copii/ adulți

Se pot realiza tabere de creație/sesiuni în cadrul activităților de team building pentru evenimente publice sau private.

Acestea se pot efectua într- un interval de timp limitat de la 1 oră până la 2 ore în funcție de timpul solicitat.

La finalul acestor tabere cursanții/copiii învață sa picteze pe diverse suporturi la alegere (carton, lemn, sticlă, ceramică, pânză, material textil), vor dobândi noțiuni privind cromatica, tehnicile de pictură specifice.

Totodată, prin joc și joacă vom încerca să interacționăm, să ne utilizăm și să reactivăm împreună universul imaginației totul asezonat cu multă voie bună.